Croque monsieur

Am pregatit intai bechamelul. Am topit untul, am adaugat faina si am omogenizat, apoi am adaugat treptat laptele, amestecand bine pana s-a ingrosat. L

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Croque monsieur

Ingrediente

  • 10 felii de paine toast
  • cca 60 g unt
  • 5 felii de sunca
  • 150 g cascaval ras ( am folosit Gouda) si un sos bechamel facut din : cca 20 g unt
  • o lingura de faina
  • 150 g lapte
  • putina sare

Mod de preparare

Am pregatit intai bechamelul. Am topit untul, am adaugat faina si am omogenizat, apoi am adaugat treptat laptele, amestecand bine pana s-a ingrosat. L-am luat de pe foc si l-am lasat deoparte.

Am uns toate feliile de paine cu unt moale (eu l-am pus 30 secunde in cuptorul cu microunde) apoi am unit cate doua felii, punand la mijloc cate o felie de sunca.

Am obtinut 5 sandwich-uri pe care le-am uns pe toate partile cu un strat subtire de sos bechamel,apoi le-am acoperit pe ambele parti cu cascaval ras. Cascavalul adera usor la felia de paine, datorita bechamelului.

Le-am pus in tava de aragaz acoperita cu folie de aluminiu unsa cu putin ulei( e de preferat hartia de copt, cascavalul tinde sa se lipeasca de aluminiu)si le-am copt in cuptorul preincins la 200 grade Celsius, timp de 10 minute ( pana s-au rumenit frumos).

Se mai pot coace si in toaster, eu prefer sa le fac in cuptor deoarece le coc pe toate odata.

Sunt foarte bune, usor crocante pe magine ( depinde de cat de mult sunt tinute in cuptor/toaster) si pufoase in interior.
Pofta buna!

Reteta Croque monsieur a fost propusa de narnia pe forum culinar.ro

Alte retete de sandviciuri gasiti aici:

Sandviciuri picante,

Sandviciuri cu brinza de vaci,

Sandviciuri asortate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort diplomat

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Cozonac fara framantare
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Cozonac pufos cu aluat oparit
1
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Prajitura cu mascarpone si ciocolata
2
Dulciuri

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa.

Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Prajitura cu glazura de zmeura
3
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Burlanase cu crema fina de ou
4
Prajituri

Burlanase cu crema fina de ou

Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!

Burlanase cu crema fina de ou
Sos pentru peste
5
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos pentru peste

Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie. Se adauga apoi verdeata tocata, apa minerala, sare si piper si se...

Sos pentru peste
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor