Bruschete cu branza de capra si capsuni

Busuiocul si branza de capra mai reduc din dulceata fructelor, facand acest preparat un aperitiv perfect pentru orice petrecere sau pentru un pranz de martie.

Complexitate
redusa
Bruschete cu branza de capra si capsuni

Ingrediente

  • 50g apa
  • 50g zahar
  • 5 frunze mari de busuioc
  • maruntite
  • 340g capsuni
  • Un varf de sare
  • O bagheta taiata felii sau paine cu seminte
  • Ulei de masline
  • 115g branza de capra
  • fina (data prin blender)

Mod de preparare

  1. Apa calduta impreuna cu zaharul se pun pe foc pana se dizolva tot zaharul, dupa care se lasa deoparte. Se adauga frunzele maruntite de busuioc si se lasa 15 minute.
  2. Incalziti cuptorul. Puneti capsunile (daca sunt prea mari pot fi taiate in jumatate)

intr-o tava de copt si turnati siropul de busuioc (fara frunze) deasupra.

  1. Lasati la cuptor timp de o ora, pana se inmoaie capsunile, dupa care lasati sa se raceasca.
  2. Feliile de paine se ung cu ulei de masline si se baga la cuptor pana se bronzeaza.
  3. Cat sunt calde inca se ung cu branza de capra, iar cu o lingura se pun capsuni deasupra si sos de busuioc.
  4. Garniseste cu frunze proaspete de busuioc si serveste

 

Capsunile si siropul de busuioc care va vor ramane (daca se va intampla, desigur) pot fi folosite in iaurt sau peste inghetata, vor rezista o saptamana la frigider. Ingredientele din aceasta reteta sunt pentru 12, pana la 16 portii.


Bruschetele cu branza de capra si capsuni sunt perfecte ca aperitiv pentru petreceri sau pentru un pranz sanatos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Salata de cruditati
1
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
2
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
3
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Prajitura Tosca
5
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia