• coaceti ardeii in presa Breville Panini Maker • inveliti-i in folie de plastic si lasati-i 10 minute pentru
• coaceti ardeii in presa Breville Panini Maker
• inveliti-i in folie de plastic si lasati-i 10 minute pentru a-i putea decoji cu usurinta
• nu ii decojiti sub jetul de apa rece pentru ca se pierde aroma
• amestecati otetul cu uleiul de masline, zaharul si cu usturoiul zdrobit in mojar in prealabil
• turnati aceasta compozitie peste ardei, si asezonati cu sare si piper dupa gust.
2. SALATA DE VINETE
Ingrediente:
• vinete - 4 buc.
• usturoi – 2-3 catei
• salota – 1 buc.
• maioneza – 2 linguri
• sare si piper dupa gust
• taiati vinetele pe jumatate (pe lungime) si coaceti-le in presa Breville Panini Maker
• decojiti-le si pasati-le cu o lingura
• taiati usturoiul si salota marunt sau dati-le pe razatoare
• amestecati-le cu vinetele si maioneza si asezonati cu sare si piper dupa gust
• lasati la racit si serviti cu placere.
3. QUESADILLA
Ingrediente:
• foi tortilla – 1 buc.
• crema de branza – 1 lingura
• sunca – 3 felii
• rosii cherry – 3-4 buc.
• cascaval ras – 80 g
• salata – cateva frunze
• sos sweet chilly – 1 lingura
• ungeti foaia de tortilla cu crema de branza
• adaugati sunca taiata cuburi in prealabil, rosiile cherry si cascavalul ras
• inchideti tortilla si introduceti-o in presa Breville Panini Maker
• dupa ce s-a rumenit, taiati-o pe jumatate si adaugati salata pe deasupra si sos de sweet chilly.
4. FILE DE PESTE
Ingrediente:
• pastrav somonizat – 1 file
• zeama de lamaie – 1 lingurita
• salata – cateva frunze
• crema de otet balsamic
• ulei de masline – 1 lingura
• sare si piper dupa gust
• ungeti pastravul cu ulei de masline si zeama de lamaie;
• asezonati cu sare si piper si introduceti-l in presa Breville Panini Maker
• serviti cu salata si crema de otet balsamic.
5. STEAK DE VITA
Ingrediente:
• steak de vita – 1 buc.
• ulei aromat – 1 lingura
• unt – 15 g
• sare si piper dupa gust
• ungeti steak-ul cu ulei aromat si asezonati-l cu sare si piper
• puneti unt in presa Breville Panini Maker si adaugati si steak-ul
• inchideti presa si dupa ce este gatit (medium), lasati-l sa se odihneasca 5 min.
• taiati si savurati.
6. FRIGARUI DE PORC
Ingrediente:
• ceafa de porc – 500 g
• mix condimente barbecue – 1 lingurita
• sare si piper dupa gust
• ulei – 2 linguri
• taiati ceafa de porc cuburi
• amestecati cuburile cu ulei, asezonati-le cu mix-ul de barbecue, sare si piper
• amestecati in continuare bine
• infigeti cuburile pe cate un bat de frigaruie
• introduceti-le in presa Breville Panini Maker, inchideti presa si prajiti-le uniform pe fiecare parte.
7. CARNATI THURINGER
Ingrediente:
• carnati Thuringer – 3-4 buc.
• crestati usor carnatii din 3 in 3 cm (fara sa-i taiati de tot) si prajiti-i in presa Breville Panini Maker pe fiecare parte.
8. LEGUME COAPTE
Ingrediente:
• rosie – 1 buc.
• dovlecel – 1 buc.
• vanata – 1 buc.
• sare si piper dupa gust
• taiati rosiile rondele de cca 5 mm grosime
• taiati dovlecelul si vanata rondele si adaugati putina sare pe acestea – lasati-le cca 10-15 minute sa iasa apa din ele si stergeti-le cu niste servetele
• asezonati toate legumele cu sare si piper si introduceti-le in presa Breville Panini Maker.
9. CIUPERCI UMPLUTE CU PARMEZAN
Ingrediente:
• ciuperci – 6 buc.
• parmezan – 50 g
• unt – 20 g
• ulei de masline – 1 lingurita
• cimbru uscat – dupa gust
• usturoi granulat – dupa gust
• sare si piper dupa gust
• spalati si curatati ciupercile
• adaugati sare pe acestea, asteptati sa iasa apa din ele si stergeti-le cu un servetel
• adaugati apoi ulei de masline, cimbru uscat, usturoi granulat, sare (daca mai este cazul) si piper
• puneti unt in presa Breville Panini Maker si introduceti si ciupercile
• in momentul in care s-au calit, adaugati parmezanul pe deasupra (ciupercile trebuie sa fie cu fata in jos) si inchideti iarasi presa Breville Panini Maker
• in momentul in care parmezanul s-a topit, iar ciupercile sunt gratinate perfect, sunt gata de scos.
10. OMLETA
Ingrediente:
• oua – 3 buc.
• marar – 1/2 legatura
• cascaval ras – 50 g
• sare si piper negru – dupa gust
• taiati mararul marunt
• bateti cele 3 oua bine si adaugati marar, cascaval ras, sare si piper negru
• adaugati-le in presa Breville Panini Maker, puneti capacul si gatiti pentru 2-3 minute.
11. CLATITE CU DULCEATA
Ingrediente:
• faina – 6 – 7 linguri
• oua – 2 buc.
• lapte – 300 ml
• apa minerala – 200 ml
• ulei de floarea-soarelui – 1 lingura
• zahar pudra – 2 linguri rase
• esenta de vanilie – 1 lingurita
• coaja de lamaie rasa – 1/2 lingurita
• sare – 1 varf de cutit
• adaugati faina intr-un bol adanc
• peste aceasta adaugati zaharul pudra si amestecati
• faceti o gaura in mijlocul acesteia si spargeti ouale
• adaugati praful de sare peste oua si amestecati-le bine
• adaugati laptele si apa minerala si incorporati-le putin cate putin, rapid, zdrobind toate cocoloasele
• la mijlocul procesului adaugati coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie
• daca vi se pare compozitia prea groasa, mai adaugati la ochi putin lapte – la fel daca vi se pare prea subtire, mai adaugati putina faina
• incingeti presa Breville Panini Maker si cu un polonic mic, turnati circular compozitie in aceasta
• intoarceti-o cu o spatula in momentul in care s-a rumenit la baza
• pepetati procesul pana ramaneti fara compozitie
• serviti cu ce topping doriti.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii