11 retete pe care le poti face la Panini Maker

• coaceti ardeii in presa Breville Panini Maker • inveliti-i in folie de plastic si lasati-i 10 minute pentru

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie
11 retete pe care le poti face la Panini Maker

Ingrediente

  • 1 ARDEI COPTI
  • ardei - 34 buc
  • otet - 1 lingura
  • zahar - 1/2 lingurita
  • usturoi - 1 catel
  • ulei de masline - 1 lingura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• coaceti ardeii in presa Breville Panini Maker
• inveliti-i in folie de plastic si lasati-i 10 minute pentru a-i putea decoji cu usurinta
• nu ii decojiti sub jetul de apa rece pentru ca se pierde aroma
• amestecati otetul cu uleiul de masline, zaharul si cu usturoiul zdrobit in mojar in prealabil
• turnati aceasta compozitie peste ardei, si asezonati cu sare si piper dupa gust.
2. SALATA DE VINETE
Ingrediente:
• vinete - 4 buc.
• usturoi – 2-3 catei
• salota – 1 buc.
• maioneza – 2 linguri
• sare si piper dupa gust
• taiati vinetele pe jumatate (pe lungime) si coaceti-le in presa Breville Panini Maker
• decojiti-le si pasati-le cu o lingura
• taiati usturoiul si salota marunt sau dati-le pe razatoare
• amestecati-le cu vinetele si maioneza si asezonati cu sare si piper dupa gust
• lasati la racit si serviti cu placere.
3. QUESADILLA
Ingrediente:
• foi tortilla – 1 buc.
• crema de branza – 1 lingura
• sunca – 3 felii
• rosii cherry – 3-4 buc.
• cascaval ras – 80 g
• salata – cateva frunze
• sos sweet chilly – 1 lingura
• ungeti foaia de tortilla cu crema de branza
• adaugati sunca taiata cuburi in prealabil, rosiile cherry si cascavalul ras
• inchideti tortilla si introduceti-o in presa Breville Panini Maker
• dupa ce s-a rumenit, taiati-o pe jumatate si adaugati salata pe deasupra si sos de sweet chilly.

4. FILE DE PESTE
Ingrediente:
• pastrav somonizat – 1 file
• zeama de lamaie – 1 lingurita
• salata – cateva frunze
• crema de otet balsamic
• ulei de masline – 1 lingura
• sare si piper dupa gust
• ungeti pastravul cu ulei de masline si zeama de lamaie;
• asezonati cu sare si piper si introduceti-l in presa Breville Panini Maker
• serviti cu salata si crema de otet balsamic.

5. STEAK DE VITA
Ingrediente:
• steak de vita – 1 buc.
• ulei aromat – 1 lingura
• unt – 15 g
• sare si piper dupa gust
• ungeti steak-ul cu ulei aromat si asezonati-l cu sare si piper
• puneti unt in presa Breville Panini Maker si adaugati si steak-ul
• inchideti presa si dupa ce este gatit (medium), lasati-l sa se odihneasca 5 min.
• taiati si savurati.

6. FRIGARUI DE PORC
Ingrediente:
• ceafa de porc – 500 g
• mix condimente barbecue – 1 lingurita
• sare si piper dupa gust
• ulei – 2 linguri
• taiati ceafa de porc cuburi
• amestecati cuburile cu ulei, asezonati-le cu mix-ul de barbecue, sare si piper
• amestecati in continuare bine
• infigeti cuburile pe cate un bat de frigaruie
• introduceti-le in presa Breville Panini Maker, inchideti presa si prajiti-le uniform pe fiecare parte.
7. CARNATI THURINGER
Ingrediente:
• carnati Thuringer – 3-4 buc.
• crestati usor carnatii din 3 in 3 cm (fara sa-i taiati de tot) si prajiti-i in presa Breville Panini Maker pe fiecare parte.

8. LEGUME COAPTE
Ingrediente:
• rosie – 1 buc.
• dovlecel – 1 buc.
• vanata – 1 buc.
• sare si piper dupa gust
• taiati rosiile rondele de cca 5 mm grosime
• taiati dovlecelul si vanata rondele si adaugati putina sare pe acestea – lasati-le cca 10-15 minute sa iasa apa din ele si stergeti-le cu niste servetele
• asezonati toate legumele cu sare si piper si introduceti-le in presa Breville Panini Maker.

9. CIUPERCI UMPLUTE CU PARMEZAN
Ingrediente:
• ciuperci – 6 buc.
• parmezan – 50 g
• unt – 20 g
• ulei de masline – 1 lingurita
• cimbru uscat – dupa gust
• usturoi granulat – dupa gust
• sare si piper dupa gust
• spalati si curatati ciupercile
• adaugati sare pe acestea, asteptati sa iasa apa din ele si stergeti-le cu un servetel
• adaugati apoi ulei de masline, cimbru uscat, usturoi granulat, sare (daca mai este cazul) si piper
• puneti unt in presa Breville Panini Maker si introduceti si ciupercile
• in momentul in care s-au calit, adaugati parmezanul pe deasupra (ciupercile trebuie sa fie cu fata in jos) si inchideti iarasi presa Breville Panini Maker
• in momentul in care parmezanul s-a topit, iar ciupercile sunt gratinate perfect, sunt gata de scos.
10. OMLETA
Ingrediente:
• oua – 3 buc.
• marar – 1/2 legatura
• cascaval ras – 50 g
• sare si piper negru – dupa gust
• taiati mararul marunt
• bateti cele 3 oua bine si adaugati marar, cascaval ras, sare si piper negru
• adaugati-le in presa Breville Panini Maker, puneti capacul si gatiti pentru 2-3 minute.
11. CLATITE CU DULCEATA
Ingrediente:
• faina – 6 – 7 linguri
• oua – 2 buc.
• lapte – 300 ml
• apa minerala – 200 ml
• ulei de floarea-soarelui – 1 lingura
• zahar pudra – 2 linguri rase
• esenta de vanilie – 1 lingurita
• coaja de lamaie rasa – 1/2 lingurita
• sare – 1 varf de cutit
• adaugati faina intr-un bol adanc
• peste aceasta adaugati zaharul pudra si amestecati
• faceti o gaura in mijlocul acesteia si spargeti ouale
• adaugati praful de sare peste oua si amestecati-le bine
• adaugati laptele si apa minerala si incorporati-le putin cate putin, rapid, zdrobind toate cocoloasele
• la mijlocul procesului adaugati coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie
• daca vi se pare compozitia prea groasa, mai adaugati la ochi putin lapte – la fel daca vi se pare prea subtire, mai adaugati putina faina
• incingeti presa Breville Panini Maker si cu un polonic mic, turnati circular compozitie in aceasta
• intoarceti-o cu o spatula in momentul in care s-a rumenit la baza
• pepetati procesul pana ramaneti fara compozitie
• serviti cu ce topping doriti.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia