Pogacile cu jumari sunt delicioase, fragede si aromate. Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper. Intr-un castron punem drojdia,1 lingurita de zahar, putin lapte si doua linguri de faina.
Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.
Intr-un castron punem drojdia, 1 lingurita de zahar, putin lapte si doua linguri de faina. Preparam o maia pe care o lasam la loc caldut, pana cand face basici. Intr-un castron mai mare punem faina si untura, pe care le frecam pana capata un aspect nisipos. Se face o gaura in mijloc in care se toarna drojdia crescuta si laptele caldut amestecat cu oul. Se framanta bine pana cand vom obtine un aluat neted. Acoperim castronul si il lasam sa se dospeasca la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.
Punem putin ulei pe masa de lucru si rasturnam aluatul. Il intindem sub forma unui dreptunghi de circa 8mm grosime. Ungem aluatul cu pasta de jumari. Pornind din cele doua laturi mai scurte ale dreptunghiului, aducem marginile aluatului pana la mijloc unde se intalnesc, apoi se indoaie in doua pe linia de imbinare. Dreptunghiul lung obtinut se indoaie in doua de la jumatate, apoi se infoliaza si se da la frigider circa 20-30 de minute.
Dupa cele 20 minute se intinde aluatul din nou si se pliaza pe latura cea mai lunga, de data aceasta doar in 3. Se da din nou la frigider. Dupa trecerea timpului (30 minute) se mai impacheteaza inca o data in 3. Se mai lasa la frigider inca 30 de minute. Se cerne planul de lucru cu faina si se intinde aluatul cam de 5-7 mm grosime in forma de dreptunghi. Cu o forma speciala ,cu un pahar (sau sub ce forma doreste fiecare) se decupeaza aluatul. Pogacelele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la temperatura camerei sa mai creasca un pic. Se ung pe deasupra cu ou batut, atentie nu si pe margini, altfel vor creste asimetric si se presara cu mac, susan sau chimion. Se coc in cuptorul incins pana se rumenesc usor deasupra.
Pogacile cu jumari merg de minune langa un paharel de vin rosu. Sunt fragede si delicioase. Alte retete culinare recomandare
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii