Bomba calorica, asa-i? Dar o data-n an merge!!! Mie, jumarile de porc imi plac sa fie impanate cu putina carnita asa ca am folosit niste piept de porc grozav de frumos, pe gustul meu adica. Nu-i cine stie ce filozofie sa prepari jumari, numai ca trebuie sa fii atenta sa amesteci din cand in cand astfel incat sa nu se prinda. Si inca ceva: minunat este sa le facem in vas de tuci.
Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc. Adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac.
Lasam la inabusit circa 10 min dupa care luam capacul, adaugam sare dupa gust si lasam la prajit. Din cand in cand amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn astfel incat sa nu se prinda. Asa cum am spus mie imi plac mai prajite, altora in schimb le plac mai moi.
Timpul de prajire deci depinde de fiecare in parte. Gustam si cand consideram ca este pe placul nostru oprim focul. Cu ajutorul unei spumiere scoatem jumarile intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse le punem intr-un vas, presaram sare pe ele si.... gata, poftiti la jumari!
Sunt delicioase acompaniate de o ceapa rosie sparta. Grasimea rezultata in urma prajirii se strecoara si se pune intr-un borcan pentru solidificare.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii