Clisa fripta si pita picurata

Clisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer liber, se pregăteşte frumos împrejmuit, adică vatră, pentru a nu se da foc la mirişte, pădure, sau ce verdeaţă mai e prin preajmă.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Clisa fripta si pita picurata

Ingrediente

  • slănină de porc
  • câte o bucată pentru fiecare participant sau doritor
  • o ceapă zdravănă
  • pâine sau pită
  • sare
  • un foc în aer liber
  • nişte beţe lungi
  • pălincă - obligatoriu

Mod de preparare

Clisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer liber, se pregăteşte frumos împrejmuit, adică vatră, pentru a nu se da foc la mirişte, pădure, sau ce verdeaţă mai e prin preajmă.

Slănina se crestează în cîteva locuri până aproape de şorici şi apoi se înfinge bine în băţul lung şi ascuţit. Băţul îl veţi găsi, cu siguranţă, în natură.

Când focul e gata încins se pune slănina la foc, învârtind beţele din când în când pentru a se rumeni frumos. Când slănina pusă pe foc începe a se rumeni şi a picura, se ia de pe foc şi se picură cu atenţie peste felia de pâine puţin, după care se pun iar pe foc. Separat de zdrobeşte ceapa cu pumnul şi se iau bucăţele din ea pe care le vom pune pe câte o felie de pâine. Se ia apoi slănina de pe foc şi se picură peste ceapa pusă pe pâine. Se repetă operaţiunea descrisă până când slănina prajita e numai bine rumenită şi picurată.


Se serveşte caldă, la faţa locului, direct lângă foc şi se drege cu câte un pahar de pălincă.

Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia