Crochete cu prosciutto crudo

Crochete cu prosciutto crudo este un aperitiv crochete cu sunca. Este o reteta de aperitiv festiv delicios si simplu de pregatit.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crochete cu prosciutto crudo

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • -100 gr prosciutto crudo
  • -80 gr masline verzi feliate
  • -50 gr faina
  • -50 gr unt
  • -500 ml lapte
  • -scortisoara
  • -2 oua si un galbenus
  • -100 gr pesmet
  • -ulei pentru prajit
  • -sare si piper

Mod de preparare

Preparare beshamel: untul se pune intr-o cratota la topit la foc mic apoi se adauga faina si se amesteca energic se pune laptele firabinete cate putin si se amesteca cu telul, se lasa sa fiarba 5 min. amestecand continuu se adauga sare, piper si scortisoara si se ia de pe foc. Prosciutto crudo se taie cuburi apoi se pune peste beshamel , la fel si maslinele , galbenusul si se amesteca bine. Se da la frigider 15 min .
Ouale se bat bine cu sare si piper.
Se scoate din frigider amestecul obtinut se formeaza crochete( mainile se uda cu apa rece pentru a le putea forma) se trec prin ou apoi prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins.
Se scot pe un prosp de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei iar dupa ce se rasesc se servesc.

Tehnologia cu incalzire 3D caldura functioneaza uniform si nu este nevoie sa amesteci iar cu cele 12programe de gatire pot satisface toate poftele familiei mele.


Crochetele se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia