Tarte cu rosii si mozzarella

Tartele cu rosii si mozzarella sunt niste aperitive deosebite, ca o zi calda de vara. Sunt delicioase, perfecte pentru petreceri sau mese festive.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Tarte cu rosii si mozzarella

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 portii:
  • 1-2 catei de usturoi
  • 150 g. de branza de vaci
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de lapte
  • sare si piper
  • 10 g. praf de copt
  • 1-2 lingurite de praf de condimente
  • 300 g. faina
  • 3 rosii
  • 220 g. branza tip mozzarella
  • 1 legatura de busuioc
  • ulei de masline
  • 24 de forme de hartie cerata pentru muffins.

Mod de preparare

Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca cu branza de vaci, ulei si lapte. Se condimenteaza cu sare, piper si praf de condimente. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga compozitia cu branza de vaci, se amesteca si apoi se framanta cu mainile. Se spala rosiile si se taie felii.

Se taie branza in felii. Eu am taiat-o cu o forma-floare. Se imparte aluatul in 12 parti egale.

Se aseaza una peste alta cate doua forme din hartie si se umplu cu cate o parte din aluat, indesandu-le usor. Deasupra se aseaza feliile de rosie si feliile de mozzarella. Se stropesc tartele cu putin ulei de masline.

Se introduc la cuptor si se coc circa 10 minute apoi se scot si se adauga restul de mozzarella si frunzulitele de busuioc si se mai coc 10 minute, eu insa din lipsa de timp le-am bagat cum erau la cuptor (20 de minute).

Reteta Tarte cu rosii si mozzarella a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia