Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la cuptor 10-15 minute. Se las
Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la cuptor 10-15 minute. Se lasa apoi la racit. Intre timp se face un sos din 100 gr de unt, peste care se adauga 2 linguri cu faina. Se omogenizeaza cu lapte, pana ce devine o crema consistenta, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga 3-4 linguri cu smantana lichida. Se lasa la racit, iar apoi se amesteca crevetii, curatati si fierti in prealabil, sparanghelul alb, scurs si taiat, fileurile de peste alb, fiert inainte, scoicile din conserva, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecul de fructe de mare. Se amesteca usor si se adauga peste sos, omogenizandu-se bine. Se adauga usturoiul bine zdrobit, apoi se pune la frigider pentru 15 minute. Tartele se umplu cu aceste amestec.
Se servesc reci, presarate cu marar tocat marunt ori cu salata verde.
Alte aperitive:
Saratele Chiftele Piftie de curcan
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii