Tarta cu fructe de mare

Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la cuptor 10-15 minute. Se las

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 200 gr unt
  • un praf sare
  • apa minerala
  • faina de grau cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr file peste alb
  • 100 gr scoici
  • 3-4 linguri smantana lichida
  • usturoi proaspat
  • 1 lamaie
  • 2 linguri faina de grau
  • lapte
  • 1 cutie sparanghel alb
  • marar proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la cuptor 10-15 minute. Se lasa apoi la racit. Intre timp se face un sos din 100 gr de unt, peste care se adauga 2 linguri cu faina. Se omogenizeaza cu lapte, pana ce devine o crema consistenta, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga 3-4 linguri cu smantana lichida. Se lasa la racit, iar apoi se amesteca crevetii, curatati si fierti in prealabil, sparanghelul alb, scurs si taiat, fileurile de peste alb, fiert inainte, scoicile din conserva, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecul de fructe de mare. Se amesteca usor si se adauga peste sos, omogenizandu-se bine. Se adauga usturoiul bine zdrobit, apoi se pune la frigider pentru 15 minute. Tartele se umplu cu aceste amestec.


Se servesc reci, presarate cu marar tocat marunt ori cu salata verde.

Alte aperitive:

Saratele Chiftele Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce