Tarta cu fructe de mare

Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la cuptor 10-15 minute. Se las

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 200 gr unt
  • un praf sare
  • apa minerala
  • faina de grau cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr file peste alb
  • 100 gr scoici
  • 3-4 linguri smantana lichida
  • usturoi proaspat
  • 1 lamaie
  • 2 linguri faina de grau
  • lapte
  • 1 cutie sparanghel alb
  • marar proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la cuptor 10-15 minute. Se lasa apoi la racit. Intre timp se face un sos din 100 gr de unt, peste care se adauga 2 linguri cu faina. Se omogenizeaza cu lapte, pana ce devine o crema consistenta, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga 3-4 linguri cu smantana lichida. Se lasa la racit, iar apoi se amesteca crevetii, curatati si fierti in prealabil, sparanghelul alb, scurs si taiat, fileurile de peste alb, fiert inainte, scoicile din conserva, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecul de fructe de mare. Se amesteca usor si se adauga peste sos, omogenizandu-se bine. Se adauga usturoiul bine zdrobit, apoi se pune la frigider pentru 15 minute. Tartele se umplu cu aceste amestec.


Se servesc reci, presarate cu marar tocat marunt ori cu salata verde.

Alte aperitive:

Saratele Chiftele Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia