Stiuca umpluta cu legume

Se poate prepara de Craciun sau Revelion! Dupa ce s-a racit bine, se feliaza si se asaza pe felii de paine prajita, unse cu unt, aromatizate cu un pic de usturoi si obtinem cele mai delicioase aperitive!

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Stiuca umpluta cu legume

Ingrediente

  • o stiuca de aprox. 1 kg
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g ciuperci champignon
  • patrunjel verde si marar
  • 3 foi de dafin
  • piper negru boabe
  • sare
  • 100 ml ulei
  • o cescuta vin alb sec
  • 1 ou

Mod de preparare

Se spala si curata pestele de solzi si intestine, apoi se indeparteaza sira spinarii, ajutandu-ne de lama unui cutit ascutit. Dupa ce am scos sira spinarii a pestelui, ajutandu-ne de o lingurita, razuim carnea cu tot cu oase a pestelui, pastrand doar pielea cu un strat subtire de carne pe ea. Se curata si spala zarzavatul, apoi feliem ciupercile, dam prin razatoarea mare morcovul, ardeiul se taie in cubulete mici, ceapa se taie si ea marunt, fel si patrunjelul si mararul. Se caleste rapid intr-un pic de ulei, zarzavatul, apoi se adauga si carnea razuita de la peste, fara oase. Se lasa inca un pic pe foc, apoi dam tigaia la o parte, lasam sa se raceasca un pic amestecul si adaugam patrunjelul tocat si oul batut. Se sareaza dupa gust. Cu acest amestec, se umple pielea de peste, apoi se coase pe burta cu ata alimentar,a care se va indeparta imediat dupa ce pestele a fost gatit. Se pregateste o tavita, in care turnam uleiul si vinul si adaugam 3 foi de dafin si piperul boabe. Se asaza pestele in tavita pregatita, apoi se da la cuptor, cca. 40 de minute,la foc potrivit, udand din cand in cand pestele cu zeama din tavita. Se scoate tava din cuptor, dupa ce pestele s-a rumenit frumos. Se serveste rece, portionat felii subtiri, stropit cu suc de lamaie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce