Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in l
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in locul unde se crapa in mod natural. Fierbeti sparanghelul 1 minut, daca nu e atat de fraged cum ar trebui sa fie. Luati intr-o mana cate 6 fire de sparanghel, cate 1 crenguta de rozmarin, infasurati printre tulpini cate 1 file de ansoa si legati tot manunchiul da jur-imprejur cu cate 1 felie de pancetta. Faceti 4 astfel de legaturi si puneti-le intr-o tava de copt sau intr-un alt vas mic pentru cuptor impreuna cu 1/2 de lamaie. Stropiti cu putin ulei de masline si coaceti 4-5 minute in cuptorul incins, pana cand pancetta devine crocanta. Scoateti din cuptor, adaugati cubul de unt si stoarceti peste manunchiuri sucul de lamaie coapta. Asezonati, daca e necesar. Din fileurile inmuiate de ansoa, veti obtine un fantastic sos cu tenta de afumatura - absolut delicios.
Acest fel de mancare este grozav fie ca aperitiv, fie ca garnitura pentru pui sau peste.
Alte retete recomandate:
Friptura de vita la cuptor
Vinete impanate
Tocanita de pui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii