Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancetta

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 24 fire de sparanghel de marime medie
  • 4 crengute proaspete de rozmarin
  • 4 fileuri de ansoa
  • 4 felii mari de pancetta sau bacon afumat si uscat
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • 1 cub de unt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in locul unde se crapa in mod natural. Fierbeti sparanghelul 1 minut, daca nu e atat de fraged cum ar trebui sa fie. Luati intr-o mana cate 6 fire de sparanghel, cate 1 crenguta de rozmarin, infasurati printre tulpini cate 1 file de ansoa si legati tot manunchiul da jur-imprejur cu cate 1 felie de pancetta. Faceti 4 astfel de legaturi si puneti-le intr-o tava de copt sau intr-un alt vas mic pentru cuptor impreuna cu 1/2 de lamaie. Stropiti cu putin ulei de masline si coaceti 4-5 minute in cuptorul incins, pana cand pancetta devine crocanta. Scoateti din cuptor, adaugati cubul de unt si stoarceti peste manunchiuri sucul de lamaie coapta. Asezonati, daca e necesar. Din fileurile inmuiate de ansoa, veti obtine un fantastic sos cu tenta de afumatura - absolut delicios.
Acest fel de mancare este grozav fie ca aperitiv, fie ca garnitura pentru pui sau peste.

Alte retete recomandate:

Friptura de vita la cuptor

Vinete impanate

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce