Cu un cutit bine ascutit taiem de-a lungul sirei spinarii. Repetam operatiunea si pe partea cealalta. Partea prea grasa de la burta o taiem si eventua
Cu un cutit bine ascutit taiem de-a lungul sirei spinarii.
Repetam operatiunea si pe partea cealalta. Partea prea grasa de la burta o taiem si eventual o pastram pentru ciorba, impreuna cu sira spinarii si capul. Cu aproximativ 1,5- 2 cm mai sus de unde era sira spinarii (exact unde sunt degetele mele in poza de mai jos) se simt niste oase daca atingem usor cu mana – oasele acestea se scot cu o penseta.
Indepartam pielea (pornim de la coada, tinand bucata de file cu pielea in jos, tinem cu stanga de piele si cu dreapta taiem cat mai aproape de piele).
Taiem mararul si strivim piperul (nu il macinati prea fin, trebuie sa dea doar aroma, nu sa faca pestele iute! )
Amestecam intr-o farfurie sarea, zaharul si piperul si tavalim bine bucatile de somon.
Dam apoi bucata de somon prin marar si o punem intr-o punga sau in folie de plastic, completand cu marar din belsug.
Se pune la frigider pentru minim 2 zile, maxim 3. In acest timp o sa lase zeama, deci e bine sa folositi o farfurie adanca. Dupa prima zi, pestele se intoarce. Se curata bine de invelis
O sa observati ca in cele 3 zile carnea si-a schimbat textura – devine mai ferma.
Se taie felii subtiri pentru servit cu paine prajita sau pe felii de castravete, sau se taie felii mai groase pentru preparate gen sushi.
Amestecam crema de branza cu verdeturi. O asezam pe felii de castravete
Asezam somonul cum ni se pare mai interesant.
Punem si separat, pentru a-l manca si cu felii de bagheta cu unt (painea poate fi si prajita).
Se taie felii subtiri pentru servit cu paine prajita sau pe felii de castravete, sau se taie felii mai groase pentru preparate gen sushi.
Pofta buna!
Reteta Somon marinat a fost propusa de IriA pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon cu lamiie,
File de somon, cu crusta picanta, la cuptor, ..cu cartofi natur si spanac,
File de somon cu salata de bureti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii