Scrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se tin 24 de ore la loc raco
Scrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se tin 24 de ore la loc racoros. Se scot din lapte, se sterg, si peste fiecare jumatate de scrumbie se intinde putin mustar. Se fac sul, cu pielea in afara, si se fixeaza cu o scobitoare, ca sa nu se desfaca. Deoparte se fierbe otet, suficient cat sa acopere pestele. Se aseaza scrumbiile intr-un borcan cu felii de ceapa, si felii de morcov. Se adauga o frunza de dafin, boabe de piper si boabe de mustar. Laptii se freaca bine cu putin otet, se amesteca cu restul de otet fierbinte, si se toarna totul in borcan. Se pune deasupra de un deget ulei, se leaga borcanul cu hartie pergament si se lasa 5-6 zile sa se marineze.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii