Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se fierb in apa, care cloc
Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se fierb in apa, care clocoteste, cu legumele indicate in retetar. Cand racii sunt fierti, se scot din apa. Se scoate din coditele racilor, carnea si se toaca marunt, dupa care se amesteca impreuna cu legumele taiate foarte marunt. Dintr-un galbenus rascopt si doua oua crude, amestecate cu un pahar de ulei si o lingurita mustar, se prepara o maioneza. Se potriveste la gust cu sare si piper si se amesteca. Legumele se amesteca cu aceasta maioneza. Carapacea racilor se curata bine si se umple cu salata de legume cu maioneza.
Mancarea se garniseste cu salata ce a ramas de la umplut si cu patrunjel verde tocat marunt.
Alte retete culinare:
Chiftele
Placinta de dovleac
Ciulama de ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii