Crochete de peste

Azi va propun o reteta rapida si gustoasa care poate fi facuta la cina sau de ce nu pentru aperitive. Am folosit conserva de ton bucati in ulei de la Hame, dar cred ca ar fi mai bun cu ton in suc propriu. Data viitoare voi incerca cu acest tip de conserva. Trebuie sa va mai spun ca aceste cantitati pe care le-am trecut eu aici, sunt pentru o cina copioasa pentru 2 persoane .

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Crochete de peste

Ingrediente

  • - 1 conserva ton bucati (185 gr)
  • - 1 ceapa verde
  • - 2-3 linguri pesmet
  • - 1 ou
  • - piper
  • - 1 catel usturoi
  • Extra :
  • ulei pentru prajit
  • Pt sos avem nevoie de :
  • iaurt grecesc
  • ceapa verde
  • usturoi

Mod de preparare

Desfacem conserva si o strecuram de lichidul din ea. Continutul conservei il punem intr-un bol si cu ajutorul furculitei, zdrobim bucatile de peste. Adaugam usturoiul pisat, ceapa verde (eu am folosit doar codite) tocata marunt, oul, piperul si pesmet. Punem cate o lingura de pesmet si amestecam dupa fiecare ca sa nu avem o compozitie prea tare. Trebuie sa avem un aluat ca si cel de chiftele. Punem la incins ulei intr-o tigaie. Cu mana, formam mici chiftele din aluat si prajim pana se rumenesc. Scoatem crochetele pe servetele ca sa se absoarba excesul de ulei. Pregatim sosul : zdrobim un catel de usturoi, taiem cozi de ceapa verde si frecam cu putina sare. Apoi adaugam iaurt grecesc (cam 3-4 linguri), omogenizam si punem intr-un bol. Serviti crochetele calde cu sos si paine prajita .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia