Cocktail de creveti cu grapefruit si avocado

Prepararea 1. Crevetii se curata de piei si se frig in tigaie cu un pic de ulei de masline pana devin roz si au forma de C, daca incep sa o ia spre l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cocktail de creveti cu grapefruit si avocado

Ingrediente

  • Ingredintele
  • creveti
  • un grepfruit rosu
  • radicchio di Chioggia
  • doua frunze de persoana ( radicchio este cicoare sau Cichorium intybus). se poate inlocui cu andive rosii
  • un avocado mare
  • 1-2 lamai verzi
  • un paharel de vermut dry
  • o ligurita de caviar rosu pentru decorare ( optional)

Mod de preparare

Prepararea

1. Crevetii se curata de piei si se frig in tigaie cu un pic de ulei de masline pana devin roz si au forma de C, daca incep sa o ia spre litera O sint deja facuti prea tare.

2. In ultimul minut se adauga un paharel de vermut sau Marsala si se mai amesteca pe foc pina se incorporeaza gusturile. Se trag de o parte.

3. Se curata radicchio si se extrag cate doua foi de caciula.

4. Se curata grapefruitul si se taie in feliute.

5. Avocado se taie intai in jumatate, se infige cutitul in simbure si se roteste, va iesi foarte usor. Se curata coaja. 3/4 sferturi se taie cubulete care se stropesc cu sucul de la o jumatate de lamaie. Un sfert se paseaza cu furculita cu sare si sucul de la cealalta jumatate. Daca va place avocado puteti folosi doi, unul pentru cubulete si unul pentru pasta.

Ornare:

1. Se asambleaza de preferinta in pahare de wisky ca un trunchi de con cu buza mai lata decit baza.

Respectati ordinea:

- prima frunza de radicchio, sau jumatate din cantitate daca il taiati;

- grepfruitul;

- crevetii, eu am lasat unul pentru mot;

- cuburile de avocado;

- crema de avocado;

- icre rosii daca aveti;

- a doua frunza de radicchio.

Se toarna la sfarsit sosul ramas in tigaie de la prepararea crevetilor si se stoarce o lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce