Clatite americane cu somon si branza cheddar

Clatitele americane cu somon si branza cheddar sunt un mic dejun satios si hranitor, care va asigura un start bun unei zile pline de lucru.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Clatite americane cu somon si branza cheddar

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 oua
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de faina
  • 100 g somon
  • 100 g branza cheddar
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline pentru prajit

Mod de preparare

Ouale se sparg intr-un castron si se bat ca pentru omleta. Adaugam faina, laptele, putina sare si piper dupa gust. Amestecati bine cu o furculita pana cand se omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana. Daca e prea tare, mai puneti o lingura de lapte.
Taiati somonul fasii subtiri si il incorporati in compozitie. Amestecati usor pentru omogenizare.
Intr-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei de masline, se da la incins pe foc mediu. Compozitia se pune cu lingura, cam o lingura si jumatate sau doua pentru fiecare clatita. Daca tigaia e mai mare, se pot praji cate doua clatite deodata. Clatitele se prajesc pe ambele parti pana cand se rumenesc usor. Se intorc cu spatula.
Din cantitatile de mai sus vor iesi 5-6 clatite.
Se scot clatitele fierbinti pe o farfurie cu servetel sa se scurga surplusul de ulei, apoi se pun pe farfuria de servit si se rade branza cheddar deasupra.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Clatite americane cu somon si branza cheddar se servesc calde ca mic dejun sau ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia