Clatitele americane cu somon afumat si mazare sunt ideale pentru un mic dejun copios, care ne asigura nutrientii necesari unei zile incarcate de lucru.
Taiem somonul afumat in cubulete sau fasii mici.
Intr-un castron batem ouale ca pentru omleta. Adaugam faina, laptele, putina sare si cateva fire de piper. Amestecam bine pala la omogenizare. Compozitia trebuie sa aibe consistenta unei smantani. Daca este prea tare, mai adaugati o lingura de lapte.
Dupa ce am amestecat bine, adaugam somonul si mazarea si amestecam usor, ca sa nu le maruntim prea tare.
Compozitia obtinuta se prajeste in ulei de masline. Pentru o clatita punem cam o lingura si jumatate de compozitie. Clatitele se prajesc pe ambele parti, pana cand se rumenesc usor. Din cantitatile de mai sus vor reiesi 6-7 clatite.
Se scot pe farfurie si se presara putina mazare peste ele.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Clatitele americane cu somon afumat si mazare se servesc calde, ornate cu boabe de mazare verde
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii