Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20 minute, se pune apoi la fiert 5 minute. Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceap
Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20 minute, se pune apoi la fiert 5 minute. Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte marunt, galbenusul, praful de copt (pentru a deveni usoare si pufoase), faina, uleiul de masline (pentru un plus de aroma).
Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza usor. Se formeaza mingiute care se prajesc in ulei incins pana devin aurii.
Crocante si aurii la exterior, pufoase si albe la interior. Toate ingredientele pot fi pasate si omogenizate si cu ajutorul robotului de bucatarie. Asa va merge totul mult mai repede.
Se servesc ca si aperitiv ori gustare. Pot fi insotite de o salata ori de sos de maioneza cu iaurt si mirodenii. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii