Tort sandwich

Acest tort sandvici este ideal la petreceri sau receptii, indiferent ca aveti invitati copii sau adulti. Pe acelasi principiu de ansamblare va puteti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort sandwich

Ingrediente

  • 200 g somon afumat
  • 200 g crema de branza
  • piper negru
  • marar
  • 200 g crema de branza cu cozi de arpagic
  • maioneza dintr-un ou si 200 ml ulei
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 400 g mazare congelata
  • zahar
  • sare
  • 500 g morcov
  • 125g crema de branza naturala
  • 200 g creveti decojiti congelati
  • 4 oua fierte tari
  • paine alba
  • paine neagra
  • supa de legume sau carne
  • rosii mici

Mod de preparare

Acest tort sandvici este ideal la petreceri sau receptii, indiferent ca aveti invitati copii sau adulti. Pe acelasi principiu de ansamblare va puteti folosi imaginatia si incercati sa faceti tort sandvici si cu alte ingrediente. Propunerea mea este insa aceasta:

 

Prima umplutura: 200 g somon afumat, 200 g crema de branza, piper negru si marar, Somonul se faramiteaza si se freaca bine cu crema de branza pana devine ca o pasta.

 

A doua umplutura: 400 g mazare congelata,1 lingura zahar, 0,5 lingurita sare, 200 g crema de branza cu usturoi. Mazarea inghetata se pune intr-un castron, se amesteca cu zaharul si sarea si se baga pentru 5 minute la microunde (750W). Se mixeaza pana devine ca o pasta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu crema de branza cu usturoi.

 

A treia umplutura: 500 g morcov, 0,5 lingura zahar, 0,5 lingurita sare, 125 g crema de branza naturala. Morcovul se curata si se pune la fiert pentru 15 minute impreuna cu zaharul si sarea. Cand e fiert se face un piure. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu crema de branza naturala.

 

A patra umplutura: 200 g creveti decojiti congelati, 4 oua fierte tari, 125 g crema de branza naturala. Crevetii se lasa de seara in frigider sa se dezghete in voie. A doua zi se pun in strecuratoare si apoi se storc cu un prosop de hartie. Ouale fierte tari se sfarama bine. Se adauga crevetii si crema de branza naturala si se amesteca bine.

 

Pentru straturile de paine: o paine toast feliata alba, o paine toast feliata neagra, supa de legume sau de carne - rece, lapte sau zeama de lamaie.

Se indeparteaza coaja de paine dar nu 'din radacini', astfel incat sa se mai vada un picut ca ea a existat.  Painea se umezeste cu o pensula foarte rapid cu un pic de supa. NU se insiropeaza pentru ca absoarbe de la umpluturi destul lichid insa trebuie umezita un pic. Straturile de paine se pun ca niste caramizi, nu se pune linie peste linie. Stratul 4 de paine alba este asezat astfel incat marginile unde se unesc feliile de paine neagra din baza sa pice acum exact pe jumatatea feliei de paine alba... Pentru ca eu am folosit doar 4 felii de paine ca baza mi-a venit cam greu sa fac operatia asta. Astfel, cu umpluturile si painea pregatita se incepe asamblare.

 

Aceasta este ordinea: Stratul 1 (baza) - paine neagra, stratul 2 - umplutura de somon, stratul 3 - 1/2 din umplutura de mazare, stratul 4 - paine alba, stratul 5 - umplutura de morcov, stratul 6 - paine neagra, stratul 7 - umplutura de creveti, stratul 8 - 1/2 din umplutura de mazare, stratul 9 - (acoperisul) paine alba.

 

Pentru ornat: 200 g crema de branza cu cozi de arpagic, maioneza dintr-un ou si 200 ml ulei, 1 lingura suc de lamaie. Se freaca bine si se toarna peste prajitura.


Tortul sandvici se orneaza cu rosii mici, creveti, cozi de arpagic si lamaie. Am folosit legume, somon si creveti. Poate fi facuta si in varianta cu sunca, pate si legume sau in variante doar cu varii tipuri de branza cu mirodenii si legume. Se face dupa o zi pe alta, pentru ca gusturile sa se 'imprieteneasca'.
Reteta propusa de Kiva pe forumul culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia