Scotch eggs este o reteta deosebita de aperitive potrivita pentru orice petrecere sau ocazie festiva.
Ouale scotiene sunt un aperitiv clasic englezesc, utilizat de aproape 300 de ani, dar care are variatii in toata lumea (se folosesc diferite tipuri de carne,peste sau poate fi vegetal).
Carnea tocata se amesteca foarte bine cu condimentele si se lasa la frigider o zi. Inainte de a fi folosita, aceasta se stropeste cu putina apa rece, se mai amesteca o data si se imparte in 5 parti. (Se poate utiliza si carne din carnati proaspeti).
Ouale se fierb ( nu mai mult de 5 min. si apoi se introduc imediat in apa rece). Dupa ce s-au racit se curata, se dau prin faina pentru a adera mai bine invelisul si se invelesc in carnea tocata.
Separat, se pregatesc 3 boluri: faina, ou batut cu putin lapte si pesmet (se poate folosi pesmet clasic, dar si Japanese panko care le ofera un invelis crocant placut).
Astfel, ouale se trec prin fiecare bol si apoi se prajesc in ulei fierbinte aprox. 7 min.
Ouale scotiente se pot servi cu mustar, sosuri si salata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii