Se fierb ouale tari si se decojesc. Se ia cate un ou si la capatul gros se pune o ridiche curatata, infipta in ou cu o bucatica de scobitoare, care v
Se fierb ouale tari si se decojesc. Se ia cate un ou si la capatul gros se pune o ridiche curatata, infipta in ou cu o bucatica de scobitoare, care va fi capul ratustii. Se infig doua boabe de piper drept ochi, iar sub ridiche o fasie mica si ascutita de morcov, drept cioc, prinsa tot cu scobitoare mica. Se prepara sosul astfel: cinci-sase linguri cu smantana si o lingura de mustar se amesteca si se asaza intr-un platou mai adanc, in mijloc. Se taie in fasii subtiri cateva foi de salata verde si se aranjeaza pe marginea farfuriei, peste care se asaza ouale in forma de coroana, in jurul sosului, cu ochii spre sos, ca sa para ca ratustele pe malul iazului. Cantitatea sosului depinde intotdeauna de numarul ratustelor.
Se servesc ratustele cu sos.
Alte aperitive:
Oua umplute cu ciuperci Zacusca Chiftelute
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii