Quiche cu ciuperci, pui si ceapa

Aluat Se poate folosi si aluat din comert (foietaj). Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat. Amestecul obtinut se da

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Quiche cu ciuperci, pui si ceapa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lg. apa rece
  • 1 lgt. sare
  • Umplutura:
  • 200 g ciuperci
  • ½ piept de pui/1 pulpa de pui
  • 4 oua
  • 150 g smantana
  • 150 g cascaval ras
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg. ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Aluat

Se poate folosi si aluat din comert (foietaj).

Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat.

Amestecul obtinut se da la frigider o ora.

Carnea de pui se pune in apa ce clocoteste, se fierbe 15’, se scoate, se spala si se taie cubulete.

Se curata, se spala si se taie felii ciupercile.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

e pun la calit, in uleiul de masline, ceapa, puiul si ciupercile.

Se amesteca 1’, apoi se lasa sa sece zeama de la ciuperci, amestecandu-se numai din cand in cand. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Cand a secat apa, se vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se bat ouale cu smantana, se sareaza, se adauga un praf de nucsoara.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie subtire, de ≈ 5 mm, care se pune intr-o tava cu ø 26-28 cm, tapetata cu hartie de copt.

In locul hartiei de copt, aluatul se poate coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se presara ½ din cantitatea de cascaval ras, se adauga compozitia de pui cu ciuperci, iar deasupra se toarna amestecul de ou cu smantana.

Se adauga si restul de cascaval ras, presarandu-l peste compozitie si se da la cuptor, la 180˚ C, pentru 30’.
Se serveste cald, ca antreu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Plăcintă cu piept de pui şi legume
Bucataras.RO

Plăcintă cu piept de pui şi legume

O plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...

Plăcintă cu piept de pui şi legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide