Aluat Se poate folosi si aluat din comert (foietaj). Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat. Amestecul obtinut se da
Aluat
Se poate folosi si aluat din comert (foietaj).
Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat.
Amestecul obtinut se da la frigider o ora.
Carnea de pui se pune in apa ce clocoteste, se fierbe 15’, se scoate, se spala si se taie cubulete.
Se curata, se spala si se taie felii ciupercile.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
e pun la calit, in uleiul de masline, ceapa, puiul si ciupercile.
Se amesteca 1’, apoi se lasa sa sece zeama de la ciuperci, amestecandu-se numai din cand in cand. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Cand a secat apa, se vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Se bat ouale cu smantana, se sareaza, se adauga un praf de nucsoara.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie subtire, de ≈ 5 mm, care se pune intr-o tava cu ø 26-28 cm, tapetata cu hartie de copt.
In locul hartiei de copt, aluatul se poate coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se presara ½ din cantitatea de cascaval ras, se adauga compozitia de pui cu ciuperci, iar deasupra se toarna amestecul de ou cu smantana.
Se adauga si restul de cascaval ras, presarandu-l peste compozitie si se da la cuptor, la 180˚ C, pentru 30’.
Se serveste cald, ca antreu.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...
Plăcintă cu piept de pui şi legume
Comentarii