Oua umplute

Se spala si se fierb in apa sarata apoi se decojesc cate 2 oua tari / persoana, apoi le taiem in doua pe lungime. Scoatem galbenusurile si le sfarmam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua/persoana
  • 1 ciuperca/persoana
  • 20 g ceapa rosie
  • 35 g unt/ou
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel
  • 10 ml de smantana/ou
  • 5 g cascaval/ou

Mod de preparare

Se spala si se fierb in apa sarata apoi se decojesc cate 2 oua tari / persoana, apoi le taiem in doua pe lungime. Scoatem galbenusurile si le sfarmam cu furculita.

Pentru fiecare ou taiem marunt 1 ciuperca si 5 g de ceapa rosie si le prajim cu 10 g de unt/ou. Deoarece ceapa se prajeste repede, o adaugam cand ciupercile sunt prajite pee jumatate. Acest amestec se adauga la galbenusurile sfarmate.

Compozitia se asezoneaza, dupa gust, cu sare, piper macinat, 1 buchetel de verdeata de patrunjel tocat marunt si se amesteca foarte bine.

Apoi umplem cu ea jumatatile de ou si le asezam intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, sau intr-o tava mai mare emailata.

Amestecam pentru fiecare ou, 10 ml smantana, 5 g de unt topit si turnam peste ouale umplute cu varf.

Presaram 5 g cascaval razuit/ou si prajim aprox. 15 minute pana cand cascavalul se topeste.

Le lasam in tava sa se absoarba untul topit rezultat in urma prajirii.
Se servesc calde cu orez inabusit, salata de cartofi cu maioneza sau cu cartofi cu patrujel.

Alte retete

recomandate:

Musaca de dovlecei si cartofi

Friptura de pui cu legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bucataras.RO

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

  O noua idee pentru o salată de vară, sățioasă, tot cu bulgur dar aromatizată cu fructe de mare! ;)

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce