Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca sa nu se lipeasca unele
Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca sa nu se lipeasca unele de altele,uleiul nu se infierbanta dinainte.) Se sareaza albusurile, se prajesc pe foc mijlociu pana se coaguleaza galbenusurile. Albusurile se prajesc mai repede, de aceea galbenusurile se stropesc continuu cu grasime fierbinte. Prajite intr-o tigaie speciala prevazuta cu cuiburi anume pentru ochiuri, au aspect mai frumos, nu se imprastie si nu se lipesc unele de altele.
Un alt mod de preparare presupune despartirea albusurilor, galbenusurile raman in coaja de ou si se lasa intr-un castron mic. Albusurile se bat spuma, spuma se imparte sa ajunga pentru toate galbenusurile. Se pun la prajit cu polonicul, se sareaza, se face cate un cuib, in fiecare se asaza un galbenus care se acopera cu albusul scos din cuib, se rumenesc pe ambele parti. In albusuri se poate adauga putina smantana. Daca se prepara dupa reteta frantuzeasca se pot servi cu garnitura, ca aperitiv sau ca o cina simpla. In loc de smantana, in albusuri se rade cascaval cca 10 – 20 g, iar galbenusurile nu se acopera, ci se stropesc cu ulei fierbinte, pe foc mic. Cei care fac cura de slabire pot praji ouale in tava cu unt, la foc mijlociu, pana se incheaga galbenusurile. Smantana si cascavalul se adauga la spuma cu lingura de gatit ca sa nu cada.
Alte aperitive retete recomandate
Ciuperci umplute
Rulada spanac
Rulada de pui
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii