Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca sa nu se lipeasca unele
Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca sa nu se lipeasca unele de altele,uleiul nu se infierbanta dinainte.) Se sareaza albusurile, se prajesc pe foc mijlociu pana se coaguleaza galbenusurile. Albusurile se prajesc mai repede, de aceea galbenusurile se stropesc continuu cu grasime fierbinte. Prajite intr-o tigaie speciala prevazuta cu cuiburi anume pentru ochiuri, au aspect mai frumos, nu se imprastie si nu se lipesc unele de altele.
Un alt mod de preparare presupune despartirea albusurilor, galbenusurile raman in coaja de ou si se lasa intr-un castron mic. Albusurile se bat spuma, spuma se imparte sa ajunga pentru toate galbenusurile. Se pun la prajit cu polonicul, se sareaza, se face cate un cuib, in fiecare se asaza un galbenus care se acopera cu albusul scos din cuib, se rumenesc pe ambele parti. In albusuri se poate adauga putina smantana. Daca se prepara dupa reteta frantuzeasca se pot servi cu garnitura, ca aperitiv sau ca o cina simpla. In loc de smantana, in albusuri se rade cascaval cca 10 – 20 g, iar galbenusurile nu se acopera, ci se stropesc cu ulei fierbinte, pe foc mic. Cei care fac cura de slabire pot praji ouale in tava cu unt, la foc mijlociu, pana se incheaga galbenusurile. Smantana si cascavalul se adauga la spuma cu lingura de gatit ca sa nu cada.
Alte aperitive retete recomandate
Ciuperci umplute
Rulada spanac
Rulada de pui
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii