Acum ceva timp, am vazut aceasta reteta pe Paprika si am notat repede ce trebuie si cum se face. Tot am zis ca le fac, dar mereu imi lipsea ceva ingrediente. Zilele astea am primit cateva oua de tara, aveam cam ce trebuia si am zis ca este momentul acestei retete. Sunt super bune si foarte consistente, sosul delicios, lipia usor crocanta pe margini, iar ouale facute exact cat trebuie, ca atunci cand infingi furculita in el sa curga frumos galbenusul. Un mic dejun copios!
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute. Adaugam rosiile tocate, le lasam sa clocoteasca 2-3 minute, apoi punem fasolea si boabele de porumb. Amestecam totul si lasam sa fiarba maxim 5 minute la foc mic. Condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat. Luam tigaia de pe foc, lasam 2-3 minute sa se racoreasca. In continuare fie folositi un vas mai mare de ceramica, fie faceti portii individuale, eu am ales sa fac in vase mici. Luam doua vase mici, de yena, de ceramica, punem cate o lipie in fiecare. Turnam sosul in mod egal in fiecare vas, apoi spargem cate doua oua in fiecare. Le puneti usor sa nu se imprastie galbenusul. Cascavalul si mozzarella le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, le presaram deasupra, doar pe oua nu puneti. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Miscam putin de vase sa vedem daca albusul s-a inchegat si cand ouale sunt gata, le scoatem din cuptor. Le lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii