Oua fierte tari

Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 ling

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • apa pana le acopera
  • 1 lingura de sare/litru de apa
  • 1/2 pumn de ceapa rosie
  • pentru gurmanzi

Mod de preparare

Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 lingura de sare/litru de apa si le fierbem sub capac, timp de 7 minute, socotite din momentul in care apa da in clocot. Apoi le scoatem cu o lingura si le clatim sub jet de apa rece, dupa care inderpam coaja. Dac nu le decojim imediat, le punem in apa rece pana la racire completa. Ouale se curata mai usor daca incepem de la capatul turtit sau spargem ambele capete si rulam oul pe masa. Se indeparteaza coaja si pielita din interior. Dac nu reusim astfel, ouale sparte le punem inapoi in apa, iar apa patrunsa sub coaja va indeparta coaja mai usor. Cojile oualor mai vechi se indeparteaza cel mai usor.

Se pot pregati si oua fierte moi, dupa reteta de mai sus, cu deosebirea ca timpul de fierbere este de 3 minute iar ouale se pun in apa clocotita. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, intrucat coaja lor crapa daca sunt scoase direct din frigider. Grmanzi adauga in apa si 1/2 pumn de ceapa rosie, astfel ouale sa fie mai gustoase. Sa avem grija, insa, ca ceapa rosie va colora si vasul, nu numai cojile.
Alte retete recomandate:

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Chiftelute dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia