Oua Benedict cu somon afumat si spanac este o reteta culinara minunata ce poate fi servita la micul dejun.
Taiati chiflele in doua si le puneti la cuptor intr-o tava sa se rumeneasca aproximativ 5-10 minute. Cand acestea sunt gata rumenite, le scoateti de la cuptor, le frecati cu cateii de usturoi, dupa care intindenti pe fiecare bucata in parte unt.
Spanacul, in functie sub ce forma il aveti, congelat sau proaspat, se soteaza in tigaie cu putin ulei de masline timp de 5 min.
Pentru a face ouale ochiuri romanesti in apa avem nevoie de: o oala mare in care se pune aproximativ 2 litri de apa, putin ulei si otet; cand apa fierbe se pune cu grija cate un ou, spargandu-l direct deasupra apei care fierbe, il lasam circa 2-3 minute si cand acesta este gata se scoate pe farfurie. Acoperiti farfuria cu un capac, astfel incat ouale sa se mentina calde. Asa se va proceda cu fiecare ou in parte.
Peste jumatatile de chifla care au fost frecate cu usturoi si unse cu unt, se pune cate o felie de file de somon afumat, apoi 2-3 linguri de spanac sotat, apoi cate un ou – ochi romanesc, cum am descris mai sus. Peste oua se presara sare, piper si busuioc.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Ouale Benedict cu somon afumat si spanac se servesc calde, cu busuioc presarat deasupra
Se pot servi si impreuna cu felii de lamaie sau ketchup.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii