Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat familia cu o delicioasă omletă cu spanac și leurdă. Este o rețetă de primăvară plină de culoare și savoare, pe care o pregătesc de nenumărate ori în sezonul leurdei.
Pregătim mai întâi spanacul pe care îl opărim pentru 3-4 minute în apă clocotită cu puțină sare și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu ajută frunzele de spanac să rămână verzi și în timpul tratamentului termic.
Scurgem apoi bine de tot frunzele de spanac și le tocăm împreună cu leurda și ceapa verde.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper și grișul.
Într-o tigaie antiaderentă punem puțin ulei și untul, iar când untul este topit, adăugăm verdețurile tocate și le amestecăm bine până își lasă aromele.
Adăugăm amestecul de ouă cu griș și înclinăm tigaia așa încât să se dispună uniform peste verdețurile călite.
Rumenim bine omleta de primăvară pe prima parte, apoi, cu o spatulă o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte.
Servim omleta caldă, alături de legume proaspete, salată, iaurt, brânzeturi, sau după preferințele fiecăruia.
O putem folosi și la sandvișuri împreună cu o brânză tartinabilă, dar și la diverse salate, tăiată în franjuri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcPrajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici...
Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale
Comentarii