Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat familia cu o delicioasă omletă cu spanac și leurdă. Este o  rețetă de primăvară plină de culoare și savoare, pe care o pregătesc de nenumărate ori în sezonul leurdei.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Ingrediente

  • 2 ouă mari
  • sau 3 ouă medii
  • sare și piper după gust
  • 100 gr frunze de spanac
  • proaspete
  • 1/2 legătură leurdă
  • 1-2 fire ceapă verde
  • 1 lingură griș
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 cub mic de unt(10-15 gr)

Mod de preparare

Pregătim mai întâi spanacul pe care îl opărim pentru 3-4 minute în apă clocotită cu puțină sare și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu ajută frunzele de spanac să rămână verzi și în timpul tratamentului termic.

Scurgem apoi bine de tot frunzele de spanac și le tocăm împreună cu leurda și ceapa verde.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper și grișul.

Într-o tigaie antiaderentă punem puțin ulei și untul, iar când untul este topit, adăugăm verdețurile tocate și le amestecăm bine până își lasă aromele.

Adăugăm amestecul de ouă cu griș și înclinăm tigaia așa încât să se dispună uniform peste verdețurile călite.

Rumenim bine omleta de primăvară pe prima parte, apoi, cu o spatulă o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte.

Servim omleta caldă, alături de legume proaspete, salată, iaurt, brânzeturi, sau după preferințele fiecăruia.

O putem folosi și la sandvișuri împreună cu o brânză tartinabilă, dar și la diverse salate, tăiată în franjuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Pasca poloneza clasica
4
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Prajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici...

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide