Omleta spaniola cu cartofi

Aceasta omleta, este de fapt versiunea americana a celebrei omlete spaniole, atat de cunoscuta in toata lumea. Aceasta omleta cu cartofi se gateste intr-o singura tigaie

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Omleta spaniola cu cartofi

Ingrediente

  • 225g cartofi
  • decojiti
  • taiati cuburi
  • 4 carnaciori
  • 3lg ulei floarea soarelui
  • 4-6 felii de bacon
  • 25g unt
  • 100g ciuperci champignon
  • 6-8 oua
  • 2 rosii
  • sare si piper

Mod de preparare

Fierbe cartofii in apa cu sare pana incep sa se inmoaie. Scurge-i de apa si pune-i deoparte. Taie carnatii pe jumatate. Incinge doua linguri de ulei intr-o tigaie si prajeste carnatii timp de 2 minute pana se rumenesc (si pe-o parte si pe alta).

Pune-i pe-o farfurie si prajeste feliile de bacon pentru 1 minut, apoi pune-le pe aceeasi farfurie cu carnatii.

Adauga uleiul ramas si untul, si prajeste cartofii pana cand devin crocanti si aurii. Condimenteaza-i dupa gust si pune-i deoparte.

Adauga in tigaie untul ramas si ciupercile, sareaza si pipereaza si prajeste la foc iute pana se inmoaie. Aseaza in tigaie carnatii, bacon-ul si cartofii si aranjeaza toate ingredientele astfel incat sa intre in contact cu fundul tigaii.

Bate ouale cu putina sare si piper, toarna-le in tigaie si lasa totul pentru aproximativ 15 minute (la foc mic) pana cand ouale sunt aproape inchegate.

Incinge grillul cuptorului (sau al microundelui), sareaza si pipereaza feliile de rosii si pune-le deasupra omletei. Aseaza tigaia sub grill si lasa omleta acolo pana se rumeneste si rosiile s-au inmuiat.


Serviti omleta taiata felii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia