Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry

Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry este un mod ideal de a incepe o zi incarcata de lucru, pentru ca iti asigura cu succes nutrientii de care ai nevoie dar si pentru ca este sanatoasa si delicioasa.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 oua
  • 6-7 rosii cherry
  • 50-60 g cascaval sau branza cheddar – eu am folosit cascaval
  • o felie de unt (25 g)
  • 2-3 crengute de busuioc proaspat sau o lingurita de busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Ouale se bat intr-un castronel impreuna cu un praf de sare si unul de piper.
Rosiile se spala si se taie in sferturi.
Intr-o tigaie se incinge la foc mediu o lingura de ulei de masline si apoi se adauga untul, rosiile cherry, un praf de sare si unul de piper. Se joaca usor toate in tigaie pana cand untul se topeste si se intinde in toata tigaia.
Daca aveti busuioc uscat, acesta se adauga la ouale batute si se amesteca. Daca aveti busuioc proaspat, frunzele se adauga intregi odata cu rosiile cherry in tigaie si se calesc impreuna cu ele.
Rosiile se calesc cam un minut, dupa care se adauga imediat ouale batute. Tigaia se joaca usor, astfel ca ouale sa se intinda pe toata suprafata ei si sa inglobeze toate rosiile. Cand incepe sa se intareasca pe margini, dar inca este ou crud deasupra, se presara cascavalul ras. Acesta se pune mai mult pe mijloc, deci se evita presararea lui pe marginile omletei. Eu am avut un cascaval de casa, dar, fiind ceva mai moale, nu am putut sa il rad, asa ca l-am maruntit intre degete.
Imediat, cu ajutorul unei spatule, omleta se impatureste in doua si se lasa sa se prajeasca in continuare. Cand pe partea de dedesubt capata o culoare spre auriu inchis, se ia de pe foc si se pune pe farfurie cu o spatula mare, sau se lasa efectiv sa lunece din tigaie.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry se serveste calda la micul dejun.
Se poate orna cu diverse verdeturi, orice aveti la indemana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Costita cu fasole
Bucataras.RO

Costita cu fasole

O mancare foarte gustoasa.

Costita cu fasole
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce