Friganele la cuptor cu sofran si sirop de artar

Friganelele sunt o institutie. Le cunoaste toata lumea in atat de multe feluri incat ai putea umple o mica enciclopedie pe seama lor. Daca francezii i

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Friganele la cuptor cu sofran si sirop de artar

Ingrediente

  • un ou
  • doua linguri de lapte
  • un varf de varf de cutit de sofran putina sare si putin piper doua linguri de sirop de artar

Mod de preparare

Friganelele sunt o institutie. Le cunoaste toata lumea in atat de multe feluri incat ai putea umple o mica enciclopedie pe seama lor. Daca francezii isi asuma paternitatea lor, celelalte popoare isi asuma adoptarea, modificarea, permutarea si transfigurarea friganelelor in o mie si o suta de feluri, ori poate si mai multe. Mama le facea intr-un fel, bunica in altul, mama lui Marius, colegul meu de banca dintr-a 4-a le facea altfel, mamele lui Pierre, Pietro ori Pedro le fac de buna seama altfel decat le fac ori faceau mamele noastre. Partea frumoasa cand vine vorba de friganele e ca le poti schimba printr-o singura trasatura de condei era sa spun, dar stim cu totii ca in bucatarie nu lucram cu condeie.

In fine, cele pe care vi le arat acum sunt usor de facut, sanatoase cat se poate, gustoase, pline de energie si destul de canadiene, daca judecam dupa siropul de artar in care se scalda la urma. Aveti nevoie pentru o portie de doua felii de paine HapiHap (sigur, patru sunt mai bune decat doua, dar cine-s eu sa va dau indicatii?), un ou, doua linguri de lapte, un varf de varf de cutit de sofran (e scump si puternic, putin ajunge) putina sare si putin piper. Si de doua linguri de sirop de artar. Mai intai bateti ouale cu laptele si condimentele, apoi tavaliti painea HapiHap prin ele si puneti-o pe o foaie de copt, intr-o tava. Aveti nevoie de un cuptor bine incins (200 de grade Celsius ori un pic mai mult, n-ar fi rau) in care sa puneti tava cu feliile imbibate-n ou. Lasati tava in cuptor cam 3 minute, apoi intoarceti feliile pe partea cealalta si le mai lasati in cuptor inca trei minute.


Dupa ce le scoateti, turnati peste friganele siropul de artar si mancati-le cu un pahar de lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia