Chifle cu afumatura

Aluat: Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana. Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chifle cu afumatura

Ingrediente

  • ALUAT
  • Ingrediente pentru 16 bucati:
  • 325g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 130ml sana sau lapte batut
  • 60g unt topit
  • 1/2 cub drojdie (20g)
  • UMPLUTUTA
  • 100g kaiser impanat taiat cubulete
  • 1 ceapa mica

Mod de preparare

Aluat:

Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana.

Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana, untul topit, oul, sare, zahar, faina care acopera tot si drojdia.

Cele care vor framanta aluatul cu mana, vor face in felul urmator:

Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.

Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora, sau pana isi dubleza volumul.

Umplutura:

Kaiser-ul taiat cubulete se topeste intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.

Aluatul bine crescut se imparte in 16 bucati apoi se modeleaza ca niste chiftelute; pe fiecare se aseaza umplutura si se lipeste aluatul deasupra astfel incat sa se obtina 16 sfere.

Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se la sa sa mai cresca putin la cald.

Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius.

Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si se presara seminte dupa preferinta . Se coc circa 20 min.

Reteta propusa de Gabi Cara
Se servesc calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot

Bun aparatul. Isi face singur treaba. Inspirata de la Merisor reteta.

Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide