Buchetele cu ou de prepelita

Buchetele cu ou de prepelita este un aperitiv deosebit, ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva. Se prepara incredibil de usor si este foarte aspectuos, merita un loc pe masa de sarbatori.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Buchetele cu ou de prepelita

Ingrediente

  • 2 pachete cascaval feliat
  • 2 morcovi
  • 1ardei rosu
  • 1ardei galben
  • 1ardei verde
  • 1 lingurita telina frunze uscate
  • 100g sunca presata afumata (eu am avut sunculita condimentata de casa de la Fox
  • foarte buna!)
  • 10 oute dragute de prepelita
  • chives sau tulpini de patrunjel verde
  • 1-2 linguri maioneza

Mod de preparare

Procedam in urmatorul fel:
Curățam și tăiem morcovul, ardeiul rosu, galben, verde, bastonașe cam de 5-6 cm, le călim în puțin ulei, sa rămână crocante. Condimentam cu țelina uscata, și sare.
Lasam sa se raceasca.
Ouale de prepelita le fierbem 7-8 minute, racim si le curatam cu grija sa nu se rupa, apoi le taiem in doua pe lungime.
Sunca o taiem bastonase de 5-6 cm.
Din cașcaval facem palniute, le legam cu fire de chives sau tulpini lungi de pătrunjel verde, apoi umplem cu legume, șunca, maioneza cat doua-trei boabe de mazăre, deasupra maionezei punem cate o jumătate de ou de prepelița fiert si decoram cu fire de chives.
Ce sa spun? este un aperitiv absolut impresionant ca și aspect dar și gustul...delicios!


Buchetele cu oua de prepelita se servesc la mese festive, sau cand avem invitati la masa, ca si aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia