Zacusca de vinete e delicioasa fiind alegerea perfecta pentru zilele de post.
In primul rand trebuie tinut cont de faptul ca gramajul legumelor se refera la cantitatea de legume coapte/curatate, mai exact 5 kg vinete coapte si curatate, 2 kg ceapa decojita, 3 kg gogosari rosii si 2 kg ardei verzi si/sau galbeni curatati de cotoarele cu seminte.
Ceapa, gogosarii si ardeii se curata, spala, se dau prin masina de tocat si se storc de zeama. Vinetele se coc, se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se lasa la scurs.
In 500 ml de ulei incins se adauga ceapa pana cand aceasta se caleste bine, iar intr-o alta cratita se pune jumatatea de litru de ulei ramas si se calesc ardeii si gogosarii.
Intr-un vas mai mare se amesteca ceapa calita cu ardeii si gogosarii caliti, iar mai apoi se adauga vinetele, bulionul, 1 plic de conservant, frunzele de dafin, sare si piper dupa gust si se amesteca constant pentru a nu se prinde de vas pana cand uleiul iese deasupra zacustii cam de un centimetru.
Zacusca se lasa la racit, apoi se pune in borcane si se fierbe cu borcanul astfel: intr-o cratita se pune un prosop mare, se aseaza borcanele si se acopera cu prosopul apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Procedura se repeta a doua zi, iar apoi borcanele cu zacusca se pastreaza la rece in camara!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii