Zacusca de vinete

Zacusca de vinete e delicioasa fiind alegerea perfecta pentru zilele de post.

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Zacusca de vinete

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 1 litru ulei
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg gogosari rosii
  • 2 kg ardei verzi si/sau galbeni
  • 1 litru bulion
  • 6 frunze dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 plic de conservant

Mod de preparare

In primul rand trebuie tinut cont de faptul ca gramajul legumelor se refera la cantitatea de legume coapte/curatate, mai exact 5 kg vinete coapte si curatate, 2 kg ceapa decojita, 3 kg gogosari rosii si 2 kg ardei verzi si/sau galbeni curatati de cotoarele cu seminte.

Ceapa, gogosarii si ardeii se curata, spala, se dau prin masina de tocat si se storc de zeama. Vinetele se coc, se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se lasa la scurs.

In 500 ml de ulei incins se adauga ceapa pana cand aceasta se caleste bine, iar intr-o alta cratita se pune jumatatea de litru de ulei ramas si se calesc ardeii si gogosarii.

Intr-un vas mai mare se amesteca ceapa calita cu ardeii si gogosarii caliti, iar mai apoi se adauga vinetele, bulionul, 1 plic de conservant, frunzele de dafin, sare si piper dupa gust si se amesteca constant pentru a nu se prinde de vas pana cand uleiul iese deasupra zacustii cam de un centimetru.

Zacusca se lasa la racit, apoi se pune in borcane si se fierbe cu borcanul astfel: intr-o cratita se pune un prosop mare, se aseaza borcanele si se acopera cu prosopul apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Procedura se repeta a doua zi, iar apoi borcanele cu zacusca se pastreaza la rece in camara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia