Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc. Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se presara si putina sare si se lasa la
Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc.
Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt.
Se presara si putina sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Intre timp, se toaca marunt usturoiul si patrunjelul, iar branza se taie cubulete.
Se spala vinetele si se taie in jumatate, pe lungime.
Apoi se scobesc, iar miezul se taie cubulete.
Vinetele se calesc in trei linguri de ulei, se adauga usturoiul tocat marunt, se potriveste de sare si piper si se adauga putin chimen.
Se acopera si se lasa pe foc potrivit circa 15 minute.
Dupa ce compozitia s-a racit, se adauga rosiile si branza, se potriveste de sare si piper, apoi se adauga chimenul ramas.
Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete, care se
aseaza apoi intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se lasa circa 15 minute la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil.
Preparatul se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii