Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac

Torta Pasqualina sau Tarta festiva cu spanac este o reteta delicioasa. Pentru aceasta reteta de tarta cu spanac aveti nevoie de spanac proaspat, ceapa verde, faina, oua,aluat de tarta si suc de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 500 g de faina
  • 200 g de unt la temperatura camerei (puteti folosi margarina)
  • 50 ml de iaurt
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • Umplutura:
  • 6 oua
  • 1 si 1/2 kg de spanac proaspat
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml de smantana
  • 1 ceapa potrivita
  • uscata
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie.

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu sarea, iaurtul, galbenusul si oul intreg. Se adauga faina, praful de copt si se framanta usor, pana la obtinerea unui aluat omogen. Se pune aluatul obtinut in folie de plastic si se pastreaza la rece cca. 1 ora, timp in care se prepara umplutura. Se spala si curata spanacul, apoi se fierbe timp de 15 minute, dupa care se scurge, si se toaca marunt. Intr-o cratita se incinge ulei si se caleste ceapa tocata marunt, timp de 2-3 min.

Se adauga spanacul. Se amesteca si se lasa 15 minute, adaugand cate putina apa, nu foarte multa, atat cat sa nu se prinda si ceapa sa se inmoaie bine. Se opreste focul, se adauga smantana, sare si piper dupa gust, eventual se stoarce si zeama de lamaie daca se doreste ca spanacul sa fie mai acrisor. Se impart aluatul in doua bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul, pana cand se obtini 2 foi subtiri. Se asaza una dintre foi intr-o forma rotunda unsa in prealabil cu unt. Se pune umplutura de spanac in tava in care a fost intinsa foaia de aluat si cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri se fac 6 causuri. Se sparg ouale si se asaza in aceste causuri. Cinci pe margini si unul in centru. Se acopera cu cealalta foaie si se unge cu galbenus amestecat cu lapte. Apoi se inteapa cu un pai in mai multe locuri, ca sa nu se umfle. Se da la cuptorul incins la 170 - 180 de grade C pentru 40 de minute.


Tarta poate fi servita atat calda cat si rece. Daca doriti puteti sa serviti cu un sos de branza ori de iaurt
Reteta propusa de Gabi Cara Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Vinete umplute
Bucataras.RO

Vinete umplute

  De cum am zarit la piata , micile vinete ca niste butelcute , m-am indragostit de ele :D . Le-am si vazut umplute la...

Vinete umplute
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide