Tarta cu legume

2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o furculita se se pune la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu legume

Ingrediente

  • 350 gr aluat tarta
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 150 ml vin alb
  • 450 ml supa legume din cuburi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ulei
  • 225 gr cepe mici
  • 3 catei usturoi pisati
  • 225 gr praz
  • 50 gr mazare
  • 175 gr rosii mici
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o furculita se se pune la feigider pentru 20 de minute. Separat, se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine un minut, pe foc mic. Se ia apoi de pe foc, se adauga vinul si zeama de legume. Se tine la foc mic pana se ingroasa. Se adauga galbenusurile, se caleste ceapa, usturoiul si prazul in uleiul incins 4-5 minute. Se adauga apoi mazarea si rosiile. Se incorporeaza jumatate din sos si se toarna in tava de tarta. Aluatul ramas se taie in fasii de 12 mm. Se aseaza fasiile in forma de zabrele deasupra tartei, presand marginile pentru a se lipi. Se ung cu lapte, apoi se introduce tarta in cuptorul incins si se lasa la rumenit aproximativ 30-35 minute. Se toarna sosul ramas intr-o tigaie si se incalzeste usor. Se adauga frisca lichida si putin din arpagic. Restul de arpagic ramas se presara peste tarta.


Tarta se serveste cu salata verde si sos. Alte retete: Friptura de vita la cuptor Ciorba radauteana Rulada de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia