Tarta in forma de brad este un aperitiv deosebit, perfect pentru masa de Craciun. Are culoare si savoare, este perfect pentru masa festiva.
Eu am facut aluatul intocmai, numai ca am facut un spanac normal, cu faina si lapte. E foarte usor de facut si de efect. Am pregatit tava si ingredientele aluatului. Untul se topeste cu 100 ml. apa. Se toarna apoi intr-un castron si se inglobeaza faina amestecata cu sare. Aluatul se da la rece 30 min. Se unge tava sau daca nu aveti tava de bradut, se decupeaza un bradut din hartie. Se intinde apoi aluatul, se aseaza deasupra sablonului si se decupeaza aluatul. Se face din restul de aluat un rulou care se aseaza pe marginea bradului. Se inteapa aluatul si se coace 30 min. la 180 grade.
Spanacul se paseaza cu ulei, cascaval, otet, sare, piper si samburi de pin. Eu l-am facut traditional. Am umplut tarta.
din feliile de branza topita se taie stelute:
- se taie rosiile in jumatate, ca niste globuri :
- se orneaza frumos- si gata bradutul!
- pe masa, cu branza rasa langa, ca o zapada argintie
Reteta de Tarta brad a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPentru ca e frig afara si nu pot sa fac treaba in gradina azi am mesterit o prajitura. E una din prajiturile alea cu ce ai la...
Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)
Comentarii