Samosa cu cartofi este un aperitiv delicios potrivit si pentru zilele de post. Aperitivul cu cartofi este crocant in exterior.
Amestecam faina cu sarea, adaugam uleiul si treptat apa,framantam pana rezulta o coca nelipicioasa.
Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute
Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita in ei ,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem bucati.
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul tocat si condimetele,lasam cca 1 minut sa se caleasca impreuna dupa care adaugam cartofii si ardeii tocati, potrivim de sare si piper dupa gust si mai lasam cca 2-3 minute pe foc. Lasam sa se raceasca intr-o farfurie.
Intindem coca intr-o foaie subtire, taiem patratele si le umplem cu o lingura de umplutura.
Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetele (ca la coltunasi)
Le prajim in ulei incins,pe ambele parti,le scoatem pe un servetel absorbant.
Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore, eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!"
Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
Servim samosa cu cartofi calde.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii