Salata Cobb este " salata salatelor" americane, fiind inventata in 1937 de Robert Cobb, un bucatar de la un restaurant renumit, Brown Derby, care a fost nevoit sa ii prepare unei vedete o cina foarte tarzie. Salata a avut un mare succes, a ajuns sa depaseasca granitele si sa intre in istoria culinara a lumii, fiind preparata in toate marile restaurante.
Pieptul de pui il portionam, apoi il condimentam si il prajim intr-o tigaie nonaderenta unsa cu putin unt. Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant, sa iasa toata grasimea ramasa. Restul untului il topim intr-o tigaie si dupa ce s-a incins untul, prajim feliile de bacon pe ambele parti pina se rumenesc. Le scoatem apoi pe un servet de hartie. Salata verde si varza le taiem in fasii subtiri fideluta. Avocado bine copt ( daca nu este destul de copt cand il cumparati, puneti-l intr-o punga de hartie , impreuna cu un mar sau o banana, inchideti punga la gat, lasand sa intre putin aer. In 3 zile se coace - avocado sta in copac 18 luni abia dupa ce este cules se coace), il taiem in doua, rasucim o parte si se va desprinde de sambure. Cu o lingura scoatem miezul fructului pe care il taiem marunt, cubulete. Ouale de prepelita fierte le curatam de coaja si apoi le taiem in doua. Salata o puteti monta pe un platou, intr-un bol transparent sau un niste pahare patrate. Punem pentru inceput putina salata verde fideluta, apoi piept de pui maruntit, boabe de porumb, avocado, bacon prajit si 1/2 de ou pe margini. Urmeaza apoi 1/2 de rosii cherry, varza verde fideluta si cuburi de cascaval. De fapt ordinea in care puneti alimentele este aleatorie. Am ornat deasupra cu cubulete de ardei galben, feliute de masline negre si patrunjel verde. Din restul alimentelor ramase ( am facut 5 pahare), am montat o salata intr-un bol transparent. Cu 5 minute inainte de servire, am preparat sosul, amestecand bine de tot toate ingredientele. In fiecare pahar am pus doua lingurite de sos, deasupra. O salata deosebita, buna ca aperitiv .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii