Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

O reteta gustoasa, cu vedeta toamnei, vanata cea delicioasa!

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Ingrediente

  • 1 vanata mare si groasa in circumferinta
  • 250 g mazare
  • 150 g tofu cu masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 cescuta de linte rosie
  • 1 lingurita legume deshidratae fara sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente
  • sare
  • ulei de masline
  • 1 ardei kapia copt
  • 4 oua de prepelita

Mod de preparare

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati, groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura, lasand peretele lateral si fundul gros de 1-2 cm. Aceste rondele se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si apoi se dau la cuptor sa se coaca cca. 20 de minute.

Intre timp calim ceapa taiata marunt impreuna cu miezul maruntit, scobit din vanata. Lintea se spala si se fierbe 10 minute,apoi se scurge bine si se adauga in amestecul care este la calit, (oprim o lingura pentru decor), se adauga si mazarea si cca. 100 ml apa. Se condimenteaza si se sareaza dupa gust, adaugam si legumele deshidratate, apoi acoperim cu un capac pana scade bine.

Cu acest amestec umplem rondelele coapate de vinete, asezam feliute de tofu cu masline pe margine, in mijloc spargem cate un ou de prepelita si pentru culoare si savoare, taiem cubulete mici din fasii de ardei kapia copt, presaram din lintea oprita, pe margini si dam din nou la cuptor pana se incheaga oul de prepelita. Sunt delicioase dupa ce se racoresc un pic.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia