Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care nu se desfac. Din carnea
Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care nu se desfac. Din carnea tocata, painea inmuiata si bine stoarsa si miezul de praz, oparit, scurs si tocat, se prepara o umplutura. Aceasta se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Apoi se umplu „tuburile" de praz si se asaza intr-o cratita.
Separat, se prepara sosul.
Se pregateste un rantas alb din cantitatile de faina si unt, care se stinge cu un pahar de vin alb, amestecat cu zeama de carne si bulion.
Se toarna sosul peste „tuburile" de praz, se da vasul la
cuptor si se lasa pana scade sosul si stratul de deasupra
capata o culoare aurie. Preparatul se poate servi fierbinte
sau rece. In ultimul caz, untul folosit la pregatirea sosului se va inlocui cu ulei.
Alte retete
Spanac la cuptor
Placinta cu spanac
Mancare cu sparanghel
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...
Plăcintă cu piept de pui şi legume
Comentarii