Praz umplut cu orez si carne

Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care nu se desfac. Din carnea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (de pasare)
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • sare
  • piper
  • Pentru sos: 1 lingura de faina
  • 1 lingura de unt
  • 1 pahar de vin alb
  • zeama de carne
  • 1 lingura de bulion

Mod de preparare

Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care nu se desfac. Din carnea tocata, painea inmuiata si bine stoarsa si miezul de praz, oparit, scurs si tocat, se prepara o umplutura. Aceasta se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Apoi se umplu „tuburile" de praz si se asaza intr-o cratita.

Separat, se prepara sosul.

Se pregateste un rantas alb din cantitatile de faina si unt, care se stinge cu un pahar de vin alb, amestecat cu zeama de carne si bulion.

Se toarna sosul peste „tuburile" de praz, se da vasul la

cuptor si se lasa pana scade sosul si stratul de deasupra

capata o culoare aurie. Preparatul se poate servi fierbinte

sau rece. In ultimul caz, untul folosit la pregatirea sosului se va inlocui cu ulei.
Alte retete

Spanac la cuptor

Placinta cu spanac

Mancare cu sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Plăcintă cu piept de pui şi legume
Bucataras.RO

Plăcintă cu piept de pui şi legume

O plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...

Plăcintă cu piept de pui şi legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide