Praz umplut cu orez

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 fire de praz
  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • 100 ml
  • ulei
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingura de verdeata
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita de bulion
  • 200 ml
  • supa de carne

Mod de preparare

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutura se prepara din ceapa tocata marunt si prajita in untdelemn, la care se adauga orezul ales si spalat bine. Se fierbe aceasta compozitie si la urma se adauga bulionul.

Dupa ce amestecul s-a racit, se umple prazul. Capetele se dau prin faina.

Bucatile de praaz, astfel umplute, se prajesc in ulei incins.

Separat, se prepara un sos de rosii astfel: se caleste faina in ulei incins, apoi se adauga, putin cate putin, apa si bulionul.

Se adauga prazul. Se mai lasa sa dea cateva clocote.
Alte retete

Salata boeuf

Mazare cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta
Bucataras.RO

Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Pentru concursul "De la bucatar la justitiar" va prezint o mancare tare buna, pe care cred ca nici domnul Godina nu...

Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide