Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca

Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca este o reteta sanatoasa prin aportul mare de calciu din branza si fier din spanac si poate fi servita ca si aperitiv.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca

Ingrediente

  • - 1 kg spanac
  • 1 kg telemea sau branza dulce de vaca
  • 3 oua intregi
  • un pachet de foi de placinta
  • 1 ou pt uns
  • 150 grame faina
  • 400 ml lapte dulce
  • un pahar mic de ulei
  • un pachetel praf de copt stins in lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • mac

Mod de preparare

Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca este o reteta sanatoasa prin aportul mare de calciu din branza si fier din spanac si poate fi servita ca si aperitiv. E tocmai potrivita de preparat primavara pentru copii si adolescenti aflati in crestere.
Spanacul se spala in mai multe ape, dupa care se pune la oparit. Se lasa la racorit. Branza se sfarma cu mana si se amesteca cu laptele, ouale intregi, uleiul, faina, condimente si praful de copt stins. Se desfac foile de placinta. 2-3 foi se folosesc la capitonarea fundului tavii in care se va coace placinta. Foile se ung cu ulei intre ele. Restul foilor se sfarma si se amesteca cu compozitia de branza. Spanacul se taie cu cutitul si se adauga la restul compozitiei. Se pune in tava, se niveleaza si deasupra se unge cu un ou intreg. Se pudreaza cu mac. Se coace in cuptor preincalzit circa 60 minute la foc iute.


Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca se feliaza cand s-a racit complet. Se poate consuma la mic dejun sau ca pachetel la scoala ori servici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia