Placinta cu legume si pui

Se incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se pun toate ingredientele in mijlocul fainii si se framanta un aluat nu foarte tare. Se lasa la dospit c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu legume si pui

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 3 pulpe de pui
  • 3 cartofi mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • radacina de telina
  • sare
  • piper boabe
  • Aluat cu brinza:
  • 150g margarina sau unt
  • 3 oua
  • 200g iaurt
  • 150ml lapte
  • 250g telemea rasa
  • 400g smantana acra
  • 4 oua
  • sare
  • piper macinat
  • 15g drojdie
  • 600g faina

Mod de preparare

Se incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se pun toate ingredientele in mijlocul fainii si se framanta un aluat nu foarte tare.

Se lasa la dospit cam o ora.

Din aceste cantitati iese aluat pentru doua tarte mari cat farfuria.

Cand s-au fiert, am scos legumele si puiul din supa si le-am lasat putin la racit, apoi jumatate din ele le-am tocat bucati mari si le-am pus intr-un castron.

In alt castron am amestecat: circa 400g smantana, 4 oua, sare, piper macinat.

Am intins o foaie de aluat, am rulat-o pe sucitor, am derulat-o peste o forma de tarta, am taiat marginile, am pus amestecul de legume si carnita, apoi am turnat amestecul de smantana si oua peste ele.

Am intins inca o foaie de aluat si am inchis placinta. Am uns-o cu unt topit, am copt-o la foc potrivit (180 de grade celsius) pana s-a rumenit deasupra si scobitoarea a iesit curata.

Se poate manca simplu ca si aperitiv sau ca si o gustare. Reteta Placinta cu legume si pui a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci,

Placinte Englezesti

Burek cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta
Bucataras.RO

Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Pentru concursul "De la bucatar la justitiar" va prezint o mancare tare buna, pe care cred ca nici domnul Godina nu...

Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide