Pachetele de primavara cu foi de orez

Un gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si mai tare.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa
Pachetele de primavara cu foi de orez

Ingrediente

  • 9 foi de orez cu diametrul 22 cm
  • 1 borcan salata tailandeza(muguri de fasole mungo
  • ciuperci Mu-Err
  • ardei paprica rosii si verzi
  • morcovi)
  • 1 morcov dat pe razatoarea cu ochiuri mici
  • 5 ciuperci champinion tocate marunt
  • 1 ceapa verde taiata feliute
  • 1 praf de sare si piper
  • 2 linguri ulei de fistic(nu am avut de susan)
  • 2 linguri sos de soia
  • cativa stropi de sos Piri-Piri
  • 2 linguri sos dulce acrisor(Lidl)
  • pt servit:
  • frunze de salata
  • rosii cherry
  • sos dulce acrisor picant
  • pt prajit: ulei de palmier Olina

Mod de preparare

Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata feliute. Lasam totul la foc iute pana se prajesc legumele si scade zeama lasata. Adaugam legumele scurse de la borcan, amestecam si continuam prajirea pt inca 5-10 minute. Condimentam cu sos de soia, sos iute Piri-Piri, sare si piper, sos dulce acrisor si neaparati gustati sa condimentati dupa gustul vostru.

Pt asamblare: pregatiti un castron cu apa calda pe masa de lucru, in care veti scufunda pt aproximativ 30 secunde foile de orez. Va veti da seama cat este suficient sa le tineti atunci cand lucrati cu ele, devin moi si usor de rulat.

Dupa ce am inmuiat foaia de orez, am asezat-o pe un prosop curat de bucatarie, umed, am pus o lingura plina de umplutura la baza foi, am rulat, am adunat capetele si am continuat rularea pana la capat. Procedam la fel si cu restul pana terminam compozitia. Cand le terminam pe toate le prajim in ulei de palmier pana se rumenesc pe toate partile. Am servit cu salata si rosii cherry si sos dulce acrisor usor picant. Un deliciu garantat!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce