Mini tarte cu ceapa

Mini tartele cu ceapa sunt un aperitiv complex care va incanta prin aspect si gust. Puneti untul si branza intr-un castron si amestecati-le bine cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mini tarte cu ceapa

Ingrediente

  • Pentru tarte
  • 2/3 cana de unt - 140 g
  • 2/3 cana de branza Philadelphia - 140 g
  • 2 cani de faina - 300 g
  • o lingurita sare
  • Umplutura cu ceapa
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 250 ml smantana dulce
  • 2 lingurite de mustar
  • sare si piper

Mod de preparare

Mini tartele cu ceapa sunt un aperitiv complex care va incanta prin aspect si gust.

Puneti untul si branza intr-un castron si amestecati-le bine cu un mixer. Adaugati faina si sarea si mixati pana cand totul devine ca un pesmet mai mare dupa care, amestecati cu mana sau cu o lingura pana cand coca se aduna ca o bila. Puneti vasul la frigider pentru 30 minute. Presarati un pic de faina pe masa si intindeti coca la o grosime de 3 mm. Taiati 30 de cercuri de un diametru de 8,5 cm fiecare. Puneti fiecare cerc de coca intr-o forma de muffin si presati-l pe fundul si peretii ei.

Umplutura

Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie, la foc potrivit. Adaugati ceapa si amestecati bine (cam 1 minut) ca sa se inrobeze de unt. Faceti focul mic, acoperiti tigaia si lasati ceapa sa se inabuse 20 minute (nu trebuie sa se maroneasca). Adaugati crema, dati focul mare si lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand amestecul ceapa/crema capata consistenta unui sos. Adaugati apoi mustarul, sarea si piperul si amestecati totul. Cu ajutorul unei linguri puneti umplutura in fiecare forma de muffin. Coaceti 15-18 minute la o temperatura de 200C intr-un cuptor pre-incalzit (pana cand tartele sunt aurii si umplutura fierbe).


Lasati sa se raceasca putin si pe urma scoteti-le din forme si punti-le la racit pe un gratar. Se pot pastra 2 zile la frigider, intr-o cutie inchisa ermetic. Pentru a fi incalzite se pun in cuptor pre-incalzit la 200C intre 8 si 10 minute. Sunt foarte gustoase, ceapa este un pic crocanta iar coca de tarta cu branza este foarte buna. Reteta Mini tarte cu ceapa a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte gasiti aici:

Tarta cu ton si legume,

Tarta cu brocoli,

Tarta cu praz, branzeturi si sunculita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura Vis de cocos
Bucataras.RO

Prajitura Vis de cocos

Atat va spun "delicioasa"!

Prajitura Vis de cocos
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide