Se curata dovleacul de coaja groasa, se pune sa fiarba cu apa rece cat sa-l acopere, taiat felii groase, sau cubulete potrivit de mari. In acest timp
Se curata dovleacul de coaja groasa, se pune sa fiarba cu apa rece cat sa-l acopere, taiat felii groase, sau cubulete potrivit de mari.
In acest timp se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida.
Separat, se pune o lingura de faina intr-un castron, se opareste cu lapte cald si se amesteca bine cu drojdia. Se lasa sa creasca putin pe marginea plitei.
Se cerne faina si se pune intr-un castron adanc. Se adauga malaiul cernut proaspat, se pune o lingurita de sare peste amestec, apoi se subtiaza cu zeama in care a fiert dovleacul. Se adauga drojdia, apoi zaharul si coaja rasa de lamaie.
Se bate amestecul (care e subtire ca o smantana) cu o lingura de lemn, cel putin un sfert de ora.
Se lasa la dospit o jumatate de ora, se rastoarna apoi compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se introduce forma in cuptorul fierbinte.
Se coace malaiul aproape o ora, la foc potrivit.
Cand amestecul de malai si faina este omogen, se adauga bucatile de dovleac, care se coc impreuna cu restul compozitiei.
Pofta buna!
Va recomandam si alte aperitive:
Spanac la cuptor
Placinta cu spanac cu ou
Rulada cu ciuperci
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii