Gatto di patate, tort sarat de cartofi

Fierbem cartofii 45 minute sau pana cand intra furculita in ei(nu trebuie sa fie ultra fierti dar tre sa fie patrunsi bine). Ii curatam cat sunt calzi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Gatto di patate,  tort sarat de cartofi

Ingrediente

  • 1
  • 200 kg cartofi fainosi (galbeni)
  • 4 oua
  • 100 gr parmezan
  • 50 gr pecorino
  • 125 gr unt
  • 150 gr salam sau prosciutto cotto
  • 1 pahar lapte
  • 200 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • pesmet si unt pt tapetat

Mod de preparare

Fierbem cartofii 45 minute sau pana cand intra furculita in ei (nu trebuie sa fie ultra fierti dar tre sa fie patrunsi bine). Ii curatam cat sunt calzi si se paseaza cu o zdrobitoare sau cu mixerul. Peste ei se adauga toate ingredientele de mai sus (indiferent de ordine), in afara de: mozzarela si salam si putin parmezan. Se mixeaza pana ajunge o pasta care nu trebuie sa fie compacta. Se tapeteaza o forma rotunda cu unt si pesmet. Se pune jumatate de compozitie in tava.

Peste adaugam mozzarella si salamul taiate cubulete. Punem ce a mai ramas din compozitie, pudram cu parmezan si pesmet si dam la cuptor la 200 grade cam 30 minute(pana se rumeneste).


Se serveste calda, dar si rece e gustoasa.

Reteta Gatto di patate a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Musaca de cartofi cu piept de pui,

Mamaliga de cartofi,

Musaca de cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia